Att ha ekologiska odlingar innebär bland annat att man måste ta itu med kryp och skadedjur på ett icke kemikaliskt vis. Det inkluderar även sättet att hantera mördarsniglar på. Men med en bra pannlampa kan du bege dig ut efter solnedgången och leta upp sniglarna som kommer ut när det blir fuktigt och mörkt ute.

En bra pannlampa gör jobbet enklare

Mördarsniglar är varje odlares stora pina. Om man har ekologiska odlingar får man inte använda kemikalier för att få bukt med sniglarna utan måste istället använda sig av andra tillvägagångssätt. En vanlig metod att bli av med mördarsniglar är att klippa dem med trädgårdssaxen. Eftersom sniglar kan föröka sig själva, räcker det med enbart en snigel för att antalet sniglar markant ska öka inom ett visst område. Just därför är det viktigt att man mördar mördarsniglarna och det finns många sätt att döda en mördarsnigel på. Dock anses klippning vara det snällaste sättet. Att strö salt på sniglarna eller att ringa in odlingar med salt är också ett sätt som dödar, men det tar död på snigeln långsamt och plågsamt.

Med hjälp av en pannlampa kan du bege dig ut i mörkret när sniglarna är aktiva och gå lös med trädgårdssaxen. Det kan verka som ett brutalt tillvägagångssätt men det är väldigt effektivt. Dessutom får du stenkoll på att det är just mördarsniglarna du har ihjäl och inte några andra “snälla” sniglar.

Andra sätt att få bukt med sniglar

Om du tycker att snigelklippning är alldeles för brutalt eller inte känner för att bege dig ut i mörkret varje kväll för att klippa sniglar, kan du välja några av de andra alternativen som finns. För dig med en ekologisk odling har du exempelvis att välja på att skapa hinder för sniglar så att de inte tar sig in till dina odlingar. Ett effektivt hinder som är både effektivt och snällt är koppartejpen. Av någon anledning avskyr sniglar koppar och koppartejp kan därför fästas runt krukor och rabatter för att undvika att sniglarna tar sig in. Koppartejp är ett ekologiskt alternativ och ett lite skonsammare alternativ om man inte vill tillbringa sin kvällstid till att mörda sniglar. Rullar med koppartejp går att köpa lite överallt, men om man inte hittar det i sina närbutiker kan man köpa det på nätet. Se bara till att köpa tillräckligt så att det räcker för alla odlingslådor och blomkrukor. Sedan är det bara att njuta av snigelfria odlingar.

Inlägg Författare: karin

bizplan