Det har blivit en allt mer positiv trend att använda ekologiska produkter i vardagen. Ekologiska produkter finns i mat, skönhetsprodukter, kläder och en mängd andra förbrukningsprodukter. Att välja ekologiska produkter innebär ett medvetet val för både miljön, djuren och naturen. Ekologiska produkter inom hälsa och mat, är även ett bättre val för den egna hälsan.

Varför välja ekologiska produkter?

Allt fler företag satsar på att tillverka ekologiska produkter och det innebär en större valfrihet för konsumenterna. Det finns många positiva skäl till att välja ekologiska produkter och man gör även en insats för naturen, djuren och miljön. Bönder och lantbruk som förhåller sig till ekologisk produktion, måste hålla sig till en naturlig djurhållning för djurens bästa. Inom ekologisk djurhållning måste höns hållas på öppna ytor där de trivs och kan sprätta omkring. Resultatet blir lyckligare hönor och köper man närproducerade ägg direkt från en lantgård, kan man räkna med himmelskt goda ägg! Kor som får beta ute och ha en trivsam miljö i stallet, ger bättre kvalitet på mjölken och köttet. Djurhållning som låter djuren ha mer frihet i det gröna, producerar bättre råvaror. Att odla ekologiska växter betyder GMO-fri odling. GMO står för genmodifierade organismer och kan leda till en negativ påverkan på grödor, samt risk för att ogräs blir resistenta mot bekämpningsmedel. Då krävs det mer bekämpningsmedel, vilket i sin tur leder till mer gifter.

Vill man även göra bra val när det kommer till miljövänliga energialternativ, kan det vara svårt att välja mellan alla de elbolag som finns. Då kan man jämföra olika elbolag och många bolag erbjuder miljövänliga alternativ från sol, vind eller vatten. Att välja ekologiskt innebär bättre val för hälsan då både kosmetiska och hudprodukter innehåller mer naturliga råvaror och mindre eller inga kemikalier. Många mindre eller större företag tillverkar idag hälsosamma, handgjorda tvålar, schampon, hudkrämer eller smink. Ekologiska hudprodukter är inte testade på djur. Ekologiskt bidrar till en bättre värld både för djur, människa och miljö!

Ekologiska hushållsprodukter

Ekologiskt innebär miljövänliga produkter och idag kan konsumenter köpa många ekologiska produkter för hemmet. Någon som nog det flesta känner till är den klassiska tvättsåpan. Grumme Såpa är fri från konserveringsmedel och är enkel och ofarlig att använda. Grumme Såpa är dessutom helt biologiskt nedbrytbar och är miljömärkt med Bra Miljöval. Det finns många bra tips för miljövänlig städning som man kan tänka på. Idag finns det även effektiva dammsugare som inte har dammsugarpåsar och istället låter dammet hamna i en behållare. Även många städredskap är idag tillverkade av naturträ istället för giftiga plaster som inte är nedbrytbara. Ekologiska städ-, och tvättprodukter är även Svanenmärkta. Svanenmärkning betyder att tillverkaren har tagit ställning till att miljö-, hälso- och kvalitetskraven i alla led följs. Det kan handla om allt från tillverkningsprocessen till innehåll, förpackning och transport. Ekologiska produkter är en viktig del för vår miljö, natur, djur och människor.

Inlägg Författare: karin

bizplan