Städa ekologiskt på egen hand

Det går alldeles utmärkt att städa ekologiskt och miljövänligt på egen hand. Det krävs dock en hel del andra typer av rengöringsmedel än vad man är van vid, och det kan också ta lite extra tid att få bort svåra fläckar med mera. Ofta behöver man saker som bikarbonat, såpa, ättika och citron för att kunna påbörja lite mer ekologisk städning. Ekologiskt diskmedel kan också vara bra att ha. Dessa ingredienser kan blandas i det oändliga för att få fram medel som tar bort smuts och fläckar. Ibland kan man få gnugga lite extra, eller vänta på att medlet ska verka innan man får bort smutsen. Det finns inte några instruktioner på ingredienserna och man behöver som användare därför komma ihåg var de olika sakerna kan användas för att inte riskera att förstöra något. I ett badrum kan man till exempel blanda ättika, bikarbonat och lite diskmedel på en svamp och sedan gnugga toalettstol, badkar och annat med svampen. Detta tar bort kalk, smuts och bakterier. Citron fungerar bra att använda på rostfritt stål.

 

När det gäller färdigblandade rengöringsprodukter finns ett fåtal ekologiska sådana i handeln. På mindre orter kan de dock vara svåra att få tag på, och ibland innehåller de också olika parfymer med mera.

Anlita städföretag

Om man inte vill städa själv, eller kanske inte har tid att ge de ekologiska medlen chans att verka kan man med fördel anlita städföretag som sköter städningen. Företag som Prohomeservice.se är experter på hur man ska städa miljövänligt och ekologiskt. De vet var produkterna kan användas och som kund slipper man lägga tid på städning. När man anlitar ett städföretag kan man avtala om att städföretaget ska städa på morgonen eller under dagen när familjen inte är hemma. Det gör att man kan komma hem till ett välstädat och rent hem, utan att man behöver göra något själv. Man kan dessutom ha gott samvete när man vet att företaget gör allt för att städa så miljövänligt och ekologiskt som går.

Kostar det mer att städa miljövänligt?

Många tror att det är dyrt att städa med ekologiska medel men så är det egentligen inte. Många av ingredienserna kan köpas i storpack och det gör städningen ännu billigare. Citroner, bikarbonat och ättika kan ofta köpas i förpackningar för storhushåll och då blir det ofta billigare än att städa med vanliga rengöringsmedel. Om man väljer att anlita ett städföretag har de med sig nödvändiga rengöringsmedel och man behöver heller inte oroa sig för att behöva köpa in trasor och liknande för städning. Ofta kan man tycka att kostnaden är hög för att anlita städhjälp men när man tänker efter får man relativt mycket för pengarna och dessutom sparar man tid.

Inlägg Författare: karin

bizplan