Ekologiskt och närodlat är bland det bästa du kan äta som både gynnar dig och omgivningen. Många väljer bort den ekologiska maten för att den oftast är dyrare än de icke ekologiska alternativen. Dessutom är den ekologiska maten ibland mindre i storleken, men har ni någonsin funderat på varför de icke ekologiska produkterna är billigare och större än de ekologiska produkterna?

 

Ibalnd kan det vara bra med förändringar , och vi måste våga testa den ekologiska maten och förstå fördelarna. För att få igenom en livsstilsförändring krävs ibland att det händer något nytt, en flytt kan t.ex. vara en sådan händelse som leder till stora förändringar i livet. Ska man flytta kan det vara en bra idé att anlitaFlyttstädning Växjö, så att man slipper göra allt det tråkiga själv. Efter flytten kan det vara ett ypperligt tillfälle att byta ut det gamla mot något nytt, och börja äta mer ekologiskt! Många verkar tro att det inte finns fördelar med att äta ekologisk mat. Sanningen är att fördelarna med ekologisk mat är fler än fördelarna med icke ekologisk mat. Om du är osäker på vad ekologisk mat innebär och vad det finns för fördelar kan du gå in på hemsidan där mycket bra information finns att ta del av.

 

Fördelarna med ekologisk mat är många. Ekologisk mat är inte besprutad med något bekämpningsmedel som annars används för att döda skadedjur, svampar och sjukdomar. Dessa medel förstör vår natur och påverkar dessutom vårt ekosystem. Ett exempel är bin som skadas vid besprutningen av grödor. Dör bina finns ingen som sprider pollen åt mänskligheten, vilket i längden kommer att vara mycket negativt.

 

Den andra orsaken till varför du ska skippa den icke ekologiska maten är för att du mår bättre av ekologisk mat. Äter du ekologisk mat kommer du inte att få i dig farliga kemikalier och tillsatser. I den icke ekologiska maten finns alltid rester från bekämpningsmedlen kvar i produkten. Nästan hälften av alla frukter och grönsaker innehöll 5,2 % rester från bekämpningsmedel, vilket är över EU:s tillåtna gräns. Så välj ekologisk mat om du vill skona din kropp från alla dessa farliga ämnen.

Ät ekologiska mat för klimatet och för människornas skull. Ekologisk mat kräver mycket mindre energi än den vanliga maten. Detta på grund av att konstgödsel och bekämpningsmedel inte används, vilket annars kräver en stor mängd energi att tillverka. Mat som är besprutad kräver arbetskraft, som helst också ska vara så billig som möjligt. På plantagerna jobbar de allra fattigaste människorna för en minimal lön och utan rättigheter. Otroligt starka bekämpningsmedel används på dessa plantager och de anställda har ingen skyddsutrustning. De arbetar under otroligt dåliga förhållanden och blir behandlade på sätt som ingen ska bli behandlad.

Det finns otroligt många fördelar med ekologisk mat. Man måste bara börja att inse fakta och se verkligheten för vad den är. Allting är inte frid och fröjd som det kanske visas på tv. Så välj ekologiskt om du har möjlighet. Små saker kan göra stor skillnad för andra.

Inlägg Författare: karin

bizplan