Article 6

Även kläder har blivit mer och mer uppmärksammade genom att tillverkas i ekologiska material eller på ett rättvist sätt. De stora kedjorna som H&M, Zara och Mango sysslar alla med åtminstone en del av ekologisk produktion, vilket resulterar i en miljövänlig del av kollektionerna.

Små ekologiska butiker poppar upp
Att de stora klädkedjorna börjat sälja ekologiska varor har naturligtvis också bidragit till att fler små butiker öppnar upp sina portar och säljer helt miljövänliga kläder. Framförallt kläder i ekologiskt odlad bomull är vanligt men att sälja naturmaterial som siden, ull eller lin är också förekommande. Särskilt vanligt är ekologiska kläder för barn eller spädbarn, då man vill undvika allergier. Det ekologiska tyget är dessutom mjukare och lenare och luktar inte syntetiskt som många andra klädesplagg kan göra.

Ekologiska bluffar
Ekologiska kläder har, precis som livsmedlen en ekologisk märkning. Ofta är det Svanen eller Blomman men det kan även röra sig om andra beteckningar. Se till att kolla upp märkningen innan du köper ett ekologiskt klädesplagg, då en del påstår att varorna är 100% ekologiska medans det i slutändan visar sig att det bara är tyget som är det. Färgerna och transporten kan vara lika miljöfarliga som andra produkter.

Inlägg Författare: karin

bizplan