Article 14

Även om ekologiska produkter blir alltmer populära så behöver man naturligtvis inte köpa allt ekologiskt. Dock finns det några produkter som är särskilt rekommenderat att ställa om sig för.

Mejeriprodukter
Genom att välja att köpa ekologiska mejeriprodukter, bidrar du även till ett friskare vatten, bättre djurhållning och färre kemikaliska bekämpningsmedel. Dessutom kostar det inte speciellt mycket mer.

Kaffe
kaffeplantagerna finns det oändligt mycket farliga bekämpningsmedel och genom att köpa ekologiskt kaffe, bidrar du till utvecklingen.

Bomull
Världens bästa miljöbov bör verkligen köpas ekologiskt då det förekommer alltför stora mängder vatten och farliga ämnen för att ta bort skadeinsekter. Man försöker febrilt med att hitta nya metoder för att bomullen inte ska ta upp alltför mycket plats och förstöra miljön men detta är fortfarande i utveckling. Välj helst den ekologiska bomullen som dessutom känns bättre mot kroppen och köp inte så många jeans då detta plagg är ett av de värsta plaggen som förstör vår jord.

Bananer och vindruvor
Här är ytterligare två produkter som överöses av bekämpningsmedel på odlingarna. Bananodlingarna är så farliga att arbetarna och deras barn kan drabbas av nervskador. Vindruvorna skal är väldigt tunt och tar lätt upp farliga ämnen, vilket gör att du hellre bör köpa ekologiska druvor.

Inlägg Författare: karin

bizplan